News: Babykwaaltjes vs. babymassage - Mini Spa
22015
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22015,theme-stockholm,sln-salon-page,vcwb,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

News: Babykwaaltjes vs. babymassage

Babykwaaltjes vs. babymassage

Je zal het zelf ook al wel hebben meegemaakt: ongeveer een half uur na de maaltijd voelt je baby’tje zich onrustig en heeft een gespannen buikje. Je kleinste spruit begint te trappelen of vuistjes te maken. Dan weten de meeste jonge mama’s al hoe laat het is: buikkrampjes! Buikkrampjes komen vaak voor bij baby’s en ze hebben verschillende oorzaken.

 

Oorzaken van buikkrampen
Blootstelling aan prikkels, de hoeveelheid en de aard van de voeding, het tijdstip van de voeding,… Het kan allemaal aan de oorsprong liggen. Eigenlijk zijn het de darmspieren die te sterk samenspannen. Het spijsverteringstelsel van baby’s werkt nog niet optimaal, waardoor ze vaker last hebben dan oudere kinderen of volwassenen.

 

Tips ter verzachting van de pijn
Er bestaat jammer genoeg niet altijd een pasklaar antwoord of een wondermiddel om dit probleem op te lossen, maar er zijn wel enkele tips die de pijn kunnen verzachten. Zo is het belangrijk om het kind en jezelf tot rust te brengen. Aangezien een baby het voelt als je stress hebt, doe je er goed aan om dat even van je af te zetten. Rustig samen wat rondwandelen of een badje kunnen al wonderen doen. Inbakeren in een lauwe hydrofiele doek kan ook een kalmerend effect hebben.

 

Naar de dokter?
In eerste instantie gaan mensen met dit kwaaltje naar de dokter. Deze kan probiotica voorschrijven om zo te helpen om de darmflora te regelen. Maar hiervoor dien je meer info in te winnen bij een arts. Ook wordt er wel eens gesproken over venkelthee, maar dit geeft dan weer neveneffecten bij kleine kindjes.

 

Babymassage to the rescue!
Ook een babymassage biedt vaak verlichting. Eerst en vooral brengt het rust en door de oefeningen ga je ervoor zorgen dat het gas in de darmpjes afneemt. Er zijn verschillende oefeningen die je kan uitvoeren. Zo kan je je baby op de buik (met een kussen eronder) op je knie leggen en cirkelbewegingen maken op het rugje. Op het rugje leggen en met twee vingers een halve cirkel in wijzerzin vormen op het buikje, net onder het middenrif, is ook een efficiënte manier.

 

Interesse in een babymassage om je baby’tje van z’n darmkwaaltjes af te helpen? Maak dan gerust een afspraak via dit contactformulier.

 

< Terug naar overzicht